Scandlines_Barn_i_Hamburg_hero-min
Rejsebloggerens fem tips til en weekendtur i Hamborg

Mie Kristine Quist giver sine bedste tips til en weekend i Hamborg.

Til startsiden

Rejseblogger Mie Kristine Quist:

Mine fem tips til en weekendtur i Hamborg

Lækre restauranter, vintage-shopping og julemarked med et twist. Tysklands næststørste by,
Hamborg, er perfekt til et lille efterårs-getaway eller en julehygge-weekend i december.

Rejseblogger Mie Kristine Quist giver sine bedste tips til en weekend i Hamborg.

Mens mange danskere efterhånden har besøgt Berlin, bliver Hamborg ofte overset. Og spørger man rejseblogger Mie Kirstine Quist, er det en skam, for den nordtyske storby rummer alle elementer til en perfekt storbyferie. Og så ligger den så tæt på Danmark, at man kan tage dertil på en kort weekendtur. ”Jeg har boet i Berlin og kender den rigtig godt. Men jeg kan bedre lide Hamborg. Den er mere hyggelig og overskuelig. Den er billig, hurtig at komme til og har alt det, jeg forventer af en storby: God shopping, fantastiske loppemarkeder, kultur, god mad. Bare alt det bedste,” fortæller Mie Kirstine. Hamborg kan besøges året rundt, men er særlig smuk, når efteråret maler byens træer i brændte farver. December er også et rigtig godt tidspunkt. Her er der masser af stemning og julehygge. Ikke mindst på byens julemarkeder, hvor der dufter af gran, hjemmebag og brændte mandler, og hvor der aldrig er langt til en varmende glühwein. 

1

Vintage-shopping

Hamborg er et hit, hvis man er til designer-genbrug og lækre 2ndhand-fund. Mie Kirstine besøger altid butikken Secondella, som sælger luksusgenbrug fra mærker som Hermès, Chanel og Louis Vuitton. Er man mere til vintage-college-sweatshirts, skovmandsskjorter og blomsterkjoler, er butikken Vintage & Rags genial.
 

2

Rundt om Außenalster-søen

Når Mie Kirstine besøger Hamborg, tager hun altid en løbetur rundt om Außenalster-søen, en af de to kunstige søer, der ligger midt i byen. ”Det er bare vanvittig fl ot nede i den ende, der ligger længst væk fra centrum. Jeg har løbet mange ture rundt om den sø, og det er en god måde at få set byen på”, fortæller hun. Man kan også vælge at spadsere de syv kilometer rundt om søen. Har man brug for en pause undervejs, er der adskillige hyggelige caféer ved søbredden.
 

3

Kunsthalle Hamborg

Rusker og regner det udenfor, er det oplagt med et museumsbesøg på et af byens mange museer. Den kæmpestore Kunsthalle Hamborg rummer en imponerende samling med værker af blandt andre Rembrandt, Edvard Munch og Picasso. Museet består af tre sammenhængende bygninger i forskellige stilarter. Det er en arkitektonisk perle og i sig selv et besøg værd.
 

4

Asiatisk mad og fransk caféliv

Hamborg har et enormt udbud af restauranter, og her er noget for enhver smag, hvad end man er til traditionel wienerschnitzel eller vietnamesisk gourmetkøkken. Mie Kirstine fremhæver den asiatiske restaurant Coa Wok & Bowls, der serverer klassiske karryretter, friske forårsruller og bowls. ”Det er en vildt god restaurant. Stemningen er tophyggelig og meget fredagsagtig. Måske fordi de også serverer nogle rigtig gode og anderledes drinks.” Læg også vejen forbi den smukke, franskinspirerede Café Paris, der er indrettet i Art Nouveau-stil og har franske klassikere på menuen.
 

5

Julemarkeder

Tyskland har en helt særlig tradition for julemarkeder, og Hamborg er ingen undtagelse. På det klassiske julemarked Rathausmarkt ved Hamborgs bRådhus er der skruet helt op for julestemningen. Her er boder med julepynt og tyske julespecialiteter, og her spiller blæserorkestre og korsangere med nissehuer julen ind.