25711_SCL_CollectiveArticles_2200x1560_SchleswigHolstein-min
Tag på opdagelse i grænselandet

Easy Return T/R
Åben returbillet - fuld fleksibilitet, når du skal hjem
chevron
1.210
00
Fra DKK
Til startsiden

Slesvig-Holsten

Slesvig-Holsten er den nordligste delstat i Tyskland og dermed også den delstat, der grænser direkte op til Danmark. Her får I maritim kultur, smukke landskaber og kyststrækninger til begge sider, da den smalle delstat er omgivet af Nordsøen til vest og Østersøen mod øst.

Måske I kender området helt nord mod grænsen fra grænsehandlen, som mange danskere besøger for et godt tilbud, men faktisk gemmer Slesvig-Holstein på så meget mere. Vi har samlet et par gode bud på, hvordan I kan tilbringe en forlænget weekend.

1

Hemmelsdorfer See

Surf og sejlads i bølgen blå

Når I ankommer med færgen til Puttgarden, er det helt oplagt at starte ferien ud med et besøg ved søen Hemmelsdorfer See. Her kan I nyde naturen til vands og til lands, og om aftenen kan I slappe af i hyggelige omgivelser hos de charmerende Bed & Breakfasts, I finder i lokalområdet.

Er I mere til surf og sejlads, ligger Slesvig-Holstens længste sandstrand, Timmendorfer strand, ikke langt derfra, og her kan I springe en tur i bølgen blå eller lære at surfe som de lokale. Hold øje med vejret og de perfekte surf-forhold her

2

Lübeck

En by af marcipan

Efter strand og natur er det tid til storbyens mange indtryk og muligheder, og ikke langt fra Hemmelsdorfer See ligger handelsbyen Lübeck. Byen har både kirke, museer og masser af forretninger, der alle er et besøg værd, og trænger I til en lille pause, kan I gå på jagt i byens varemærke, marcipan. Lübeck har nemlig en stolt og flere hundrede år gammel tradition for at lave marcipan, og rundt omkring i gaderne ligger der flere gode marcipan-butikker.

Når sukkeret har lagt sig, kan I fortsætte til byens helt store attraktion, St. Petri Kirken. Kirken er ikke længere i funktion, men danner i stedet ramme om events, udstillinger og forskellige markeder, og fra kirketårnet har I udsigt over hele byen. Læs mere om kirkens mange muligheder her

Brugernes billeder på Instagram #lübeck

3

Vadehavet

Tønning og det imponerende vadehav

I kan ikke besøge Slesvig-Holsten uden at slå et smut forbi Vadehavet ved vestkysten. Området, der kom på UNESCOs verdensarvliste i 2009, bærer præg af, at landet er helt fladt og vandet så lavt, at I kan gå på havbunden fra et græsdige til et andet. Mærk samtidig ferieroen sænke sig over jer, mens I kigger udover det unikke landskab.

Overnat på øerne, der ligger i Vadehavet eller find et sted i den charmerende by Tønning, der har rødder helt tilbage i 1100-tallet og dermed gemmer på masser af nordtysk historie. Læs mere om Tønning her