Kender du den om Rostock

Få ren julestemning i Rostock

Til startsiden

Nordeuropas største julemarked i Rostock

Julen er kun en færgetur væk. Lige på den anden side af Østersøen finder du nemlig et af Tysklands største julemarkeder med mere end 30 forlystelser og intet mindre end 300 boder, der rummer alt fra håndværk, legetøj, mad, drikke og underholdning.

I perioden kommer der over en million besøgende på julemarkedet i Rostock for at tage del i den helt specielle stemning, og der sker noget alle ugens dage for alle aldre.
Destinationen egner sig perfekt til en lille miniferie eller weekendtur.  

Julemarkedet er åbent fra 25. november til 22. december 2019.

De hyggeligste julemarkeder i Rostock

  • Julemarked ved Kloster Zum Helligen Kreuz
  • Kröpeliner Tor julemarked
  • Julemarked ved Schlemmermeile
1

Hold jul i middelalderen

Lige op ad den gamle bymur ligger anlægget Kloster zum Helligen Kreuz. Her får du ikke bare smukke omgivelser, der rækker tilbage til 1270, men også et lille stykke Danmarkshistorie.

Grundlæggeren var nemlig den danske dronning Margrethe ”Sprænghest” – Danmarks første, kvindelige monark. I dag forvandles stedet til et historisk julemarked i Rostock hver jul, hvor du får middelalderlig musik, bål, smykkesmede, datidens snedkerkunst og underholdning i form af teater, ildshows, øksekast, hekse og meget mere.

Du finder anlægget bag universitetet (som også er et kig værd) på Klosterhorf. Det er et af Nordeuropas ældste universiteter, og så har den dansk-svenske Tycho Brahe læst der.

2

Eventyrlig jul for børn og fantasifulde sjæle

Lad dig fortrylle i eventyrernes verden blandt magiske væsener ved den høje byport Kröpeliner Tor.

Her kan de mindste løbe rundt i den lille eventyrskov, hvor figurer fra brødrene Grimms fortællinger som ”Haren og Pindsvinet” og ”Rumleskaft” går rundt blandt alle de besøgende.

Fra mandag til fredag er det også muligt at opleve julemanden og hans hjælpere på eventyrslotsscenen lige ved Neuer Markt, og i weekenderne bliver der opført eventyrfortællinger. Scenen ligger i centrum af det historiske julemarked, så der er masser at give sig til efter forestillingerne.

3

Over tre kilometers gourmet

Julen er som bekendt hjerternes fest, men i sandhed også mavernes. Når sulten melder sig, kan du spise dig igennem Schlemmermeile – der i øvrigt betyder gourmet-milen.

Et sandt slaraffenland for madentusiaster med hang til julekræs. Her skal du lade dine næsebor forføre af bodernes kæmpemæssige udvalg af lækre mad- og drikkevarer fra både Tyskland og andre europæiske lande.

Boderne bliver udvalgt fra år til år, men du kan være sikker på at finde autentisk, røget Rostock-pølse, svensk glögg og traditionel glühwein, brændte mandler, søde godter og specialiteter fra blandt andet Finland, Polen, Tyskland, England og Holland. Velbekomme!