Top 5 hits: Mini-ferie i Børnenes Berlin

Fyld vinterferien eller weekenden med gode oplevelser i Tyskland

Til startsiden

Hold vinterferie i Berlin med børnene

  1. Lav jeres egen chokolade i Chokoworld
  2. Gå på opdagelse i Computerspiele Museum
  3. Kom tæt på dinosauerne på Naturhistorisk Museum
  4. Oplev Berlin under overfladen
  5. Lav jeres egen Berlin souvenir

Er du klar til at holde vinterferie i Berlin med børnene – eller måske bare mini-ferie – så har vi samlet 5 fantastiske oplevelser til jer i Berlin, børnenes europæiske hovedstad. Så gør bilen og familien klar til en smuttur til Tysland og glæd jer til søde, sjove, nostalgiske og spændende aktiviteter indenfor i varmen. I kan komme afsted med Gedser-Rostock fra kun DKK 239,-*. Vi sejler flere end 100 gange om dagen, så der er altid en færge der passer – og en dejlig mulighed for at strække ben og fylde maverne med god mad ombord.

1

Chokoworld

Lav jeres egen chokolade i Rittersport Chokoworld

Slikmunde, chokolade-elskere eller sukkergrise? Midt i Berlin venter en populær chokoladeoplevelse på jer. I Rittersports Chokoworld i Französische Straße 24 kan I nemlig lave jeres helt egen chokolade med vingummibamser, nødder, mandler, jordbærdimser, og hvad fantastien ellers tillader. Og mens I venter på, at jeres små choko-værker afkøler, kan I gå en etage op og blive klogere på chokoladens historie. Her finder I en spændende udstilling om kakaobønner, chokolade og produktion af Rittersport. Der også mulighed for at købe alverdens smagfulde varianter - men sørg for at have god tid… det bliver svært at vælge og begrænse sig.

2

Computerspiele museum

Fortiden og fremtiden er i spil

Hører du til dem, der spillede computerspil i 70’erne, 80’erne og 90’erne, og er du en smule nostalgisk anlagt, så skal du tage børnene med på Computerspiele Museum på jeres vinterferie i Berlin – det første europæiske museum, der viser video- og computerspil gennem tiden. Her kan I gå på opdagelse i 30-40 års spilhistorie med mere end 300 udstillingsgenstande. Fra Pong og Painstation til Donkey Kong, Space Invaders, Pacman, Bomb Jack og så videre. Der er masser af muligheder for at udforske de interaktive udstillingsgenstande. Kast jer f.eks. over det kæmpemæssige joystick eller fordyb jer i 3D-spillenes futuristiske verden. Det hele sker på Karl-Marx-Allee 93A.

3

Berlin Naturhistorisk Museum

Mød Brachiosaurus og de andre dinoer

Alene navnet Brachiosaurus lyder spændende, og det er et besøg på Naturhistorisk Museum også. Her venter 150 mio. år gamle dino-skeletter og udstoppede dyr i alle afskygninger, bl.a. den gigantiske Brachiosaurus Brancai, som er et af de største opstillede dinosaurskelletter i verden: 11,72 meter høj og 22,25 meter lang… og havde den levet i dag, ville den veje 50 tons!

Udstillingen er sat op med specialkikkerter, så I kan se de store dyr bevæge sig i naturlige omgivelser. Børnene vil elske det, og det vil I også, og med en samling på hele 24 mio. genstande bliver der masser at tale om – ikke mindst vej hjem i bilen. I finder det Naturhistoriske Museum på Invalidenstraße 43. 

4

AquaDom & Sealife Berlin

Berlin under overfladen

Kunne I tænke jer at stå ansigt til ansigt med alt fra hajer, blæksprutter og søstjerner til klovnefisk, rokker og tusindvis af andre fisk?
Så dyk ned i verdens største cylindriske akvarium – uden at blive våd – og oplev over 1.500 tropiske fisk, der svømmer rundt i en million liter saltvand i et kunstigt koralrev. 

Akvarierne er bygget op i forskellige områder i verden, bl.a. søerne i Berlin og det Indiske Ocean, og det giver børnene et indblik i, hvor de forskellige fisk lever - og hvad de lever af. Hold øje med fordringstiderne og se f.eks. hvad hajen eller rokken spiser til frokost.

Husk også at tage en tur i glaselevatoren, som går op igennem den 25 meter høje og 12 meter brede vandcylinder og giver mulighed for at se de mange fisk fra alle vinkler – 360 grader rundt. 

Styr mod Spandauer Straße 3 ved Alexanderplatz i Mitte og få en vanvittig sjov dag med børnene i vinterferien i Berlin.

5

Paint Your Style

Lav jeres egen Berlin-souvenir i keramik

Man kan købe sig til mange lækre ting i Berlin.

Men vil I have jeres egen kreative og personlige Berlin-souvenir med hjem fra jeres vinterferie i Berlin, så er paint Your Style næste stop. Her kan børnene male på keramik og få det glaseret og brændt. I bestemmer selv, om kunstværket skal laves på en figur, et krus, en tallerken eller en skål – der er 300 muligheder at vælge mellem. Tingene er færdige til afhentning efter 1-3 dage, så planlæg aktiviteten i starten af jeres miniferie, så I når at få souveniren med hjem.

Paint Your Style har to butikker i Berlin – en på Mehringdamm 73 og en på Bleibtreustraße 46.