Hero-min
Tips til at gøre hjemmetid underholdende

Til startsiden

5 gode råd til at få tiden til at gå på kør-selv-ferien (og derhjemme)

Verden er på hovedet, og mens vi venter på, at det igen er tid til rejseglæde og gode oplevelser sammen, kan det være tiltrængt med inspiration til at underholde de mindste med sjove lege og spændende aktiviteter. Hos Scandlines er vi eksperter i at få tiden til at gå hurtigere på bagsædet, og vores tips kan heldigvis også bruges derhjemme, i haven eller på en regnfuld dag i stuens hyggekroge.

Vi har samlet 5 gode råd, som inkluderer en håndfuld bagsædelege, der både kan skabe godt humør i bilen og derhjemme, og som samtidig kan være med til at skabe lidt ro blandt familiens mindste. Og helt ærlig – fællesleg er da bare altid sjovere for alle.

Er I klar? Så kører vi!

1

Musikquiz

Det’ en klassiker! Men bare langt nemmere nu, end dengang man fedtede rundt mellem CD’er, og alle deltagere blev utålmodige efter den næste sang. Ret enkelt: Spil den første del af en sang – eller et hvilken som helst sted i sangen – og se, hvem der først gætter sangtitlen. Man kan gøre det sværere ved fx ikke at vælge de mest kendte sange, lave regler om at også kunstner skal nævnes eller ganske enkelt give point for hver detalje, deltagerne kan give om den enkelte sang. 

2

Vinduesbingo

En klassiker er Bingospillet, som hele familien kan være med på. Vælg hver især fem forskellige ting, I kan se fra vinduet, hvad enten det er fra bilen eller hjemme fra stuen. Fx en rød bil, en ko, en campingvogn, naboens hus, et specifikt vejskilt osv. Når I har fundet jeres fem ting, skal I skiftes til at gætte, hvad de andre har valgt. Gætter du fem rigtige, har du bingo.

Kom godt i gang med Scandlines bilbingo her

3

Gæt et dyr

En i selskabet tænker på et dyr. Alle andre kan på skift stille et spørgsmål, der kun må svares ja eller nej til – eller gætte på selve dyret, hvis de mener, de har det. Den der gætter dyret vinder og finder på det næste dyr. Jo mere kyndig, du er udi dyreverden, jo sværere kan du gøre det for alle andre. Tænk fx på en portugisisk orlogsmand. Den er der nok INGEN, der lige gætter*. Denne leg vil få tiden til at flyve afsted på jeres kør selv ferie.

*En portugisisk orlogsmand er en art blæregople med op til 10 meter lange fangarme, der lever i Middelhavet. Selv tak. Nu kan du bruge den på bilturen.

4

Gæt et familiemedlem

Den her leg fungerer efter præcis samme princip, som gæt et dyr. Men den har potentiale til at blive ret så morsom. For når lillebror tænker på storesøster, kan der komme både sjove og kærlige sandheder frem. Eller også får alle et godt grin, når der spørges ind til et familiemedlem, som viser sig at være Onkel Jørgen, der slet ikke er med på turen. Det kan faktisk være sjovest, hvis man vælger nogen, der ikke er med på turen. Send dem evt. lige et postkort som tak for at have bidraget til underholdningen. 

5

En god bog i ørerne

Lydbøger er noget nær genialt til sommerferiens biltur. I bilen kan I sammen læse en god bog med ørerne, men du kan også tage hovedtelefonerne på helt for dig selv, hvis du lige trænger til lidt alene-tid. Der findes næsten ikke noget, der er skrevet ned på skrift, som ikke også findes som lydbog. Så det er bare om at finde dem, I helst vil høre på turen.