Lad kærligheden blomstre i Berlin

Storbyen med de største oplevelser tættest på

Bed
Overnatning
Econtel Berlin Charlottenburg
For to voksne
Færgebillet T/R
Gedser - Rostock
Inkl. alm. bil under 6 m.
Du viderestilles til friferie.dk for bestilling
chevron
Færge og hotel
Bed
1.791
00
Fra DKK
Inkl. morgenmad
Book ophold
Tilbud
Du viderestilles til friferie.dk for bestilling
Til startsiden

Kærestetur til Berlin: Se Berlin med nye briller

Vil du feste til den lyse morgen, lære mere om Europas historie eller spise Michelin-mad for en slik? Så er det tid til at tage din bedre halvdel i hånden og gå all in på Berlin. Her kan I få stillet lysten til både currywurst, kunst og kultur. For ud over de klassiske seværdigheder som Brandenburger Tor og Holocaust monumentet, gemmer Berlin på en bunke skjulte skatte – og der er altid noget nyt at se. 

I får to overnatninger på Hotel Econtel for bare DKK 1.791,-*  inkl. morgenmad og færge T/R via Gedser-Rostock. Og med bilen i Berlin er der også plads til souvenirs – og alle de drikkevarer du drømmer om.

*Når I har booket opholdet, får I automatisk tilsendt en værdikupon fra friferie.dk, som skal anvendes ved ankomst i Gedser. I skal medbringe den i udskrevet form sammen med jeres lejebevis på opholdet – alt sammen fremsendes af Fri Ferie. Lejebeviset skal fremvises på foranledning. Det er ikke muligt at booke en fast afgang til udrejsen. I kommer med første ledige færge. I Gedser skal I booke en fast afgang til hjemrejsen fra Rostock. 

1

Must-seeværdighed: Brandenburger Tor

På jeres kærestetur til Berlin er Brandenburger Tor et must. Ud over at være en af byens mest besøgte seværdigheder, så har porten været et vartegn for Berlin og Tyskland i over 200 år. Først et symbol for Tysklands deling og siden for friheden. 

På toppen ser du fredsgudinden i en stor stridsvogn støbt i kobber – og når du har fået ondt i nakken af at stirre op på de 15-meter høje søjler, kan du glæde dig til at kigge ned i en god kop kaffe. Starbucks ligger nemlig lige overfor og serverer svaret på dine kaffebønner. 

Brandenburger Tor er altid åben, og der er hverken dørmænd eller dresscode. Pariser Platz, 10117 Berlin.

2

Döneren du skal smage, før du dør

Mustafas Gemüse Kebap er efterhånden på alle lister og döner-guides i Berlin – og det er der altså en god grund til. Boden er nemlig langt fra en turistfælde, selvom den meterlange kø tester din tålmodighed.

Om det er den hemmelige sauce eller det karakteristiske skvæt citron, der gør forskellen, vides ikke. Men denne döner kebab i Berlin er hele ventetiden værd! Vælg mellem rulle eller pita, kød eller vegetarisk – og bedøm selv, om den fortjener sin krydrede kultstatus. 

Smag byens bedste kebab på jeres kærestetur til Berlin, som kan findes på Mehringdamm 32, 10961 Berlin

3

Pauly Saal – en Michelinstjerne i sæson

Besøg en Michelin-restaurant på jeres romantiske weekend i Berlin. I en bygning, der tidligere tilhørte en jødisk pigeskole, finder du nu Pauly Saal. En helt unik Michelin-restaurant, hvis spændende serveringer spises under lysekroner og raketter. Pauly Saal serverer primært madkunst formet af sæsonen med rødder i de lokale råvarer.

Vegetarer kan få en ægte gourmet-oplevelse, ligesom kødelskere vil blive forkælet med det bedste fra dyreriget. Og bare glem alt om currywurst og kartoffelmos. Men husk bordbestilling.

Auguststraße 11–13, 10117 Berlin

4

Fyld bilen: Fede lopper fra Berlin

Der findes et utal af spændende, sjove og skæve loppemarkeder i Berlin, men Mauerpark er et must see! Hver søndag fra morgen til sen eftermiddag er der fyldt med møbler, lamper, billeder, vinyler, smykker og bøger – alt sammen second hand og klar til et second home. Et oplagt stop på jeres kærestetur til Berlin.

Stemningen er i top, og der er en livlig prutten om priserne alle vegne. Så du kan helt sikkert gøre nogle gode fund til en fornuftig pris. Når du har handlet kan du fejre dine køb med en pølse og kold øl i selskab med et stykke af Tysklands farverige historie. Mauerpark ligger nemlig på en skråning, der tidligere var ingenmandsland ved Muren mellem Øst- og Vestberlin, og er derfor et helt specielt og historisk loppemarked i Tyskland.

Markedet har åbent hver søndag fra kl. 7.00-17.00

Bernauer Strasse 63-64, 13355 Berlin.

5

Sten til eftertanke

Én af de mere betydningsfulde seværdigheder i Berlin er betonskoven, hvor du vil blive mindet om nazisternes systematiske drab af op mod 6 millioner jøder. Det grå mindesmærke er plantet midt i byen blandt ambassader og ministerier for at markere, hvor vigtigt det er for det tyske folk og Tyskland.

Der er ingen dybere forklaring på monumentet, men de 2.711 betonsøjler er for mange et symbol på en kold og forstenet skov. Under den kolde jord finder du et museum, der beskriver Holocaust og udvalgte ofres livsforløb i ord og få billeder. Det er et rørende besøg, der giver stof til eftertanke.

Oplev Holocaust monumentet på jeres kærestetur til Berlin på Cora-Berliner-Straße 1, 10117 Berlin