00_tyskland-outdoor-er-in
Vandreture i Tyskland

Fredfyldte vandreture og adrenalinfyldte oplevelser i det nordtyske

Til startsiden

Tysklands outdoor er in

Det er nemt og bekvemt at sætte sig ind bag rattet og lade sig føre mod nye eventyr. Og følger du vores guide her, lover vi, at der venter dig fantastiske naturoplevelser – uanset om du er til vilde adrenalinsus eller fredfyldte vandreture i Tyskland. Hiv et par fridage ud af kalenderen og gør klar til at opdage nye sider af Tyskland.
1

I Mecklenburg Vorpommern kan du gå dine egne veje

Mecklenburg Vorpommern. De fleste kender navnet på den tyske delstat, men de færreste kan placere den på Tysklands-kortet. Det laver vi om på nu. For Mecklenburg Vorpommern fortjener fuld opmærksomhed.

Langs Østersøkysten, gennem det funklende sølandskab, folder Mecklenburg Vorpommerns magi sig ud på vandreture langs stejle klitter og gamle bøgeskove.

Der løber tre langdistance-vandreruter gennem kystområdet. Enkelt- og flerdagesturene egner sig rigtig godt til en weekendudflugt, mens de guidede ture er for dig, der ”for alvor” vil vandre.

Uanset hvilken rute du vælger på din vandretur i Tyskland, falder storbysjælen helt sikkert til ro.

Er der flere kræfter tilbage i benene, må du, hvis du er vild med golf, ikke gå glip af de vidtstrakte mesterskabsbaner, der ligger langs Mecklenburg kysten. Her lokker grønne blide bakker og spektakulære udsigter til store, men præcise, armbevægelser.

2

Mærk suset i Winterberg – både sommer og vinter

Midt i bjergområdet Sauerland, ligger Winterberg og venter på dig med uspolerede naturomgivelser, imponerende panoramaer og masser af aktiviteter, der taler til din indre outdoor sjæl.

Sommerkælkebane, mountainbikepark, klatreskov, panorama-oplevelsesbro, sejlture på søerne i Sauerland og badesjov i friluftsbadet Siedlinghausen, lægger op til nye oplevelser hver dag. Og med et WinterbergCrad PLUS har du gratis adgang til over 40 fritidstilbud fra 1. april til og med 2. november.

Skulle du få lyst til mere outdoor senere på året, er Winterberg det nærmeste og største skiområde fra Danmark – og det mest snesikre skiområde i Nordrhein-Westfalen.

Så nu ved du, hvor det sner, hvis du tager bilen på skiferie næste gang.

3

Op og ned i gear i Erzgebirge

Du behøver ikke nødvendigvis krydse Middelhavet eller bestige Mount Everest for at mærke naturens kræfter.

Syd for Dresden ligger Erzgebirge, ca. 500 meter over havet, og byder på overraskelser og oplevelser. Hundredvis af kilometer velholdte vandre- og cykelruter leder dig gennem vidtstrakte skove, romantiske dale med små vandløb og særprægede byer med slotte og kirker nær den tjekkiske grænse.

Smæk cyklerne på taget af bilen (eller lej dem på stedet), tank op med god energi - og opdag Tyskland på tæt hold. Vil du stifte nærmere bekendtskab med det traditionsrige Erzgebirge-område og minearbejdernes og de lokale beboeres skikke, er det en god idé at begive sig ud på den 230 km lange sølvrute, der binder fortid og nutid sammen.

Og vi ved præcis, hvor du skal hvile ud, når du skal ned i gear igen: Tag bilen til Ahorn Hotel Oberwiesenthal i Erzgebirge i Sachsen og sov godt.