harzen_vandretur_00
Vandreture i Harzen

Smid vandrestøvlerne om bag i bilen og træd Harzen tynd

Til startsiden

Tag på vandretur i Harzen

Er der en vandrer gemt i dig? Så pak bilen og tag på vandretur i Harzen. Områdets utroligt smukke natur indbyder nemlig til lange, eftertænksomme gåture og begivenhedsrige vandringer, der passer perfekt til en ferie i Harzen.
1

Caminoen? Nej, det ka’ Harzen!

Du behøver ikke rejse så langt for at opleve dit livs vandring. Harzen har nemlig det helt perfekte terræn for en ferie til fods, hvor du kan nyde de skovklædte bjerge, smukke søer, spændende vegetation og rige dyreliv.  Og der findes faktisk ikke mange steder, der kan konkurrere med Harzens mangfoldighed inden for vandreferier.

Her finder du nemlig et utal af korte og mellemlange stier, samt de helt lange ruter, der fører dig næsten gennem hele Harzen. Du (og dine benmuskler) bestemmer helt selv længde og sværhedsgrad. Så uanset om du er nybegynder eller velbevandret i disciplinen, kan du tilrettelægge den helt perfekte type gå-ferie for dig! 

2

Heksetur eller kærlighedsrute?

Der er ligeså mange forskellige vandreture i Harzen, som der er lokale øl. Vil du starte i det små, kan du tage den såkaldte kærlighedsbænksti, Liebesbankweg, der er en 7 km lang rundvandresti ved Hahnenklee i Oberharzen.

Den har sit navn fra de 25 bænke, du møder undervejs. Her kan man nemlig tage et hvil, nyde udsigten og de romantiske omgivelser. Og måske snyde sig til et kys. Eller to. 

Skal turen være lidt længere, er der også den 60 km lange vandresti i Vestharzen, Harzer Försterstieg. Det er en forholdsvis ny sti, da den blev åbnet i 2010. Stien løber fra Goslar til Riefensbeek-Kamschlacken ved Osterode.

Undervejs kan du blandt andet se minedriftsbyerne Lautenthal og Wildeman og opleve højsletten omkring Clausthal-Zellerfeld, Bad Grund. Denne sti er præget af landskabelig mangfoldighed og indeholder flere udsigtsmuligheder. 

Ønsker du en længere vandretur i Harzen, kan du prøve heksestien, Harzer-Hexen-Stieg. Men den er hele 100 km lang, så hvis ikke du medbringer en flyvende kost, kan det anbefales at dele den op. 

Hvis du er klar på den helt store udfordring, kan du vælge den 250 km lange Karstwandersteg. Her går du igennem et helt enestående landskab præget af spændende naturfænomener forårsaget af vandets erosionsvirkning – for eksempel huler, sænkninger og karstkilder.

Dette er bare nogle af Harzens vandreruter, da der et væld af spændende muligheder for mennesker med hang til at gå og opleve naturen helt tæt på. Ønsker du at udforske andre vandreruter i Tyskland? Vi har samlet de bedste vandreture i Tyskland , hvor du opdage nye sider af vores naboland.

Brugernes billeder på Instagram fra #harzen